Nieuwspagina

 

 

 

Katers


Poezen


Kittens


Planning


Nakomelingen


Kastraten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op deze pagina wil ik al het nieuws delen wat er allemaal gebeurt in cattery van Didero
 

*Molly word dikker en dikker. Ze is vandaag 5 weken zwanger en we zullen dus nog 4 weken moeten wachten voordat we haar kittens kunnen zien en knuffelen.

*Het was wat stil qua nieuws in de cattery maar vandaag hebben we wat goeds te melden. Vandaag zijn we met Milo, Chanel en Tina ( de moeder van Molly en oma van Chanel ) naar Ingrid Putcuyps geweest voor hun HCM testen. Alle drie de katten zijn negatief getest. Altijd spannend maar weer heel blij dat ze een gezond hart hebben.

*We hebben weer een paar nieuwe dingen te melden. We hebben 2 nieuwe pagina's gemaakt. Deze zijn gemaakt voor onze Chanel en Milo. Ook is onze Zazou op dekking geweest bij een hele mooie kater. Zijn naam is Oberon. Rond 9 augustus weten we of ze zwanger is.Verder begint het een beetje stiller te worden van onze Zjoel en Chester zijn dit weekend verhuist naar hun nieuwe huis. Volgend weekend gaat ook Beertje verhuizen en weer een week later gaat ook Coco en Charly. Allemaal spannend natruulijk maar weet zeker dat ze goed gaan hebben en met veel liefde worden groot gebracht.

*Na 4 weken kunnen we deze foto laten zien waarop we waarschijnlijk vanuit kunnen gaan dat Milo een dubbele odd eye is. Dus 2 blauwe ogen heeft. We moeten het nog ff afwachten wat zijn ogen nog gaan doen maar het lijkt er wel op. Odd eye kittens krijgen door het maken van een foto een rode fliks in het blauwe oog. Alle foto's die Diana heeft gemaakt van allekanten genomen zjin zijn ogen rood. Hieronder kunt u het zien.

*Molly is 5 mei bevallen van een super mooi langhaar nestje. De trotse papa is Rebel. Er zijn 6 kittens geboren en dan voor het alleerst ook onze cinnamon kleurtjes. De kittens die we hebben zijn: 1 zwarte witte kater, 1 blauwe kater, 1 lilac creme poesje, 1 cinnamon rood poesje, 1 cinnamon witte kater en 1 cinnamon kater.

*Kiss onze poes die we samen met Cattery C'Mons hebben is bevallen op 18 april. De trotse papa is Guvnor. Er zijn geboren: 1 zwart rood wit poesje. 1 blauw creme wit poesje, 1 rood witte kater, 1 creme witte kater en 1 cinnamon witte kater. Helaas is na 4 dagen het choc witte poesje overleden en na 10 dagen het blauw witte katertje. Altijd hard de natuur. Gelukkig doen de andere kittens het goed. Nu is het afwachten wat hun oogkleur gaat doen. Dit omdat Kiss drager is van het odd eye gen.

*Vandaag 12-12-2012 zijn we met Molly en Zazou naar Ingrid Putcuyps geweest voor de hun HCM test. Beide dames zijn negatief getest. Nu moeten ze nog opnieuw geŽnt worden en een FIV en FeLV test krijgen en dan zijn ze er klaar voor.
Ook Camellio en Tina ( de ouders van Molly ) worden binnenkort hertest op HCM.

*Alle kittens hebben een nieuw huisje gevonden. Afgelopen weekend  10-11-2012 is dan ook Binti voorzien van een goed huisje. Blackberry ( thuis Jopie) blijft bij ons wonen.

*Kiss is afgelopen 2 mei negatief getest op HCM. Mooi hartje en dus klaar voor mama te worden.

*Toch ook weer ff een goed nieuwtje te melden. Vandaag 20-01-2012 is Gucci hertest op HCM en negatief bevonden. Ook was Sweety mee van Brigitte en ook zij is negatief getest. Hoera voor onze katjes.

*Vele van mijn bekende weten dat bij mij in de kattengroep als sinds februari 2011 een ruzie gaande was. Na veel geprobeerd te hebben en zelfs ook via internet Chinese kruiden geprobeerd te hebben is het niet overgegaan. Om deze reden is in december de knoop doorgehakt. Joy-ya woont sinds vandaag 18 januari 2012 bij Tilly hier in Terneuzen. Tilly en Joy-ya zullen samen een heel liefdevol leven samen krijgen daar ben ik van overtuigd. Zal Joy-ya nog vaak gaan zien omdat ze hier net om de hoek woont bij ons.

*Ongeloof en veel verdriet doet het toch als een kat van je overlijd. Amor mijn choc witte Van is helaas overleden op 11-01-2012. Het autopsie rapport is binnen en Amor is overleden aan de gevolgen van FIP. Kan het nog steeds niet bevatten dat hij er niet meer is. Mis hem enorm...........

*Alle kittens hebben een nieuw goed huisje gevonden. Mijn schatjes het gaat jullie goed. Ik wens jullie allen veel plezier en veel knuffels toe.

*Heel erg verschrikkelijk nieuws ontvangen van mijn collega Kim dat Kane vanmorgen dood gevonden is. Kan er met mijn hoofd niet bij en het doet erg zeer om dit te horen. Mijn Kane die er niet meer is. Heel hard maar het moet is Kane weggebracht voor volledige autopsie. Uit dit rapport is gekomen dat Kane is overleden aan blaasgruis. Er zit 1 grote steen voor zijn plasbuis. Zijn blaas was al heel groot en er zat ook bloed. Ook had hij al vocht achter zijn longen. Zijn hart was is goede gezondheid en dat is natuurlijk "hoe gek het ook klinkt"geruststellend voor zijn nageslacht. Echt heel erg om dit mee te moeten maken. Kim en familie echt super bedankt voor de goede zorgen voor Kane. Had toch echt gehoopt dat hij bij jullie 18 jaar had mogen worden.

*Vandaag 18-11-2011 hebben we de DNA testen binnen van onze 3 poesjes. Yum-yum en Zinzi zijn B/b wil zeggen zwart drager van chocolate. Zazou is b/b1 wil zeggen genetisch chocolate drager van cinnamon.

*We hebben weer een heel leuk nieuwtje te melden. Afgelopen oktober zijn we afgereisd naar Duitsland voor het halen van onze nieuwe kater Amor. Amor is een chocolate witte Van kater die odd eye en cinnamon draagt. We hopen dat in de toekomst Kiss en Tina samen met Amor een romansche willen. Want alle drie zijn drager van het odd eye gen en dan hopen we natuurlijk dat we volgend jaar ook van die prachtige odd eye kittens krijgen. Maar eerst mag Amor nog lekker genieten van zijn jeugdige leven van lekker spelen en knuffelen ens. Amor hebben we samen met Diana van cattey C'mon.

*Gucci is bevallen van 4 geweldige kittens. De foto's staan op de site bij kittens.

*Nog 2 weken wachten en dan worden de kittens van Gucci en Fire verwacht. Ook Tina is zwanger en zij verwacht har kittens eind oktober.

*02-09-2011 hebben we de DNA test binnen van Kiss. Ze is drager van het cinnamon gen. Kiss haar bloedgroep is ook binnen en ze heeft A.

*-Ook hebben we foto's gehad van Why Not ( Tygo ) en What Else ( Dexter ) . Wat gaaf om te zien hoe deze mannen zijn geworden. Rianne hartstikke bedankt voor de prachtige foto's.


Why Not van Didero ( Tygo)


What Else van Didero ( Dexter )

* 01-08-2011 zijn we weer naar Ingrid Putcyups geweest voor de jaarlijkse HCM testen. Neelah is voor de 4 de keer negatief getest en Tina voor haar eerste keer negatief getest op HCM. Weer zulke goede uitslagen voor onze katten en een gezond hart, dat is toch heel belangrijk.

*Zo heb weer een heel leuk nieuwtje te melden. Na al heel veel gekeken te hebben naar de mooie odd eye katten van cattery Rivium's, dan toch maar eens gaan mailen met Conny. Dit heeft er tot geleid dat we een poesje bij haar gekocht hebben. Dit poesje ( Kiss )  hebben we samen met Diana van cattery C'Mon gekocht om zo samen ook te gaan werken aan odd eye bicolor katten. We hebben er heel veel zin in om het proberen te gaan fokken en hopen dan ook over een paar jaar ook odd eye kittens te gaan fokken.
Rivium's Wednesday

Ook mijn moeder is helemaal verliefd geworden op de kleur cinnamon bij de britten. Samen met mijn moeder van cattery Sicowesa hebben we Tina een cinnamon witte poes gekocht die ook nog een odd eye drager is. Nu gaan we met z'n allen een steentje bij dragen om zo odd eye kittens te gaan fokken in de toekomst. We gaan er natuurlijk wel geduld mee moeten hebben en de juiste combinaties te maken voordat we een odd eye kunnen krijgen. Een hele uitdaging....
Tina von Grigoleit

*Ook hebben we weer nieuwe foto's gekregen van Duncan Mac Leod van Didero. Hij is een zoon van Joy-ya en Kane en 1 jaar oud.

                

*Vandaag 6 juli zijn we met Camellio en Fire naar Gent geweest naar Ingrid Putcyups voor hun jaarlijkse HCM testen. Camellio heeft nu zijn eerste test gehad en is negatief met een mooi hartje. Fire was mee en het was voor hem zijn tweede HCM test. Ook Fire is negatief en heeft een heel fijn hartje. Gelukkig was alles goed en zijn onze katten weer HCM negatief getest. Ook mijn moeder was mee met Jade ( Maine Coon ) en ook zij is negatief hertest op HCM.

*Hoera we hebben een leuk nieuwtje te melden. Luna is zwanger van Fire. Luna haar eerste kittens worden rond 27 augustus verwacht. We kijken enorm uit naar de baby's. Maar we moeten nog even wachten om hun baby's te mogen bewonderen. Hopen dat Luna een goede zwangerschap heeft en alles goed mag gaan.

*Wat is het toch leuk om foto's te krijgen van je gefokte diertjes. Hier onder ziet u Travis van Didero. Een kater van net 2 jaar oud. Mama is Neelah en papa is Kane. Nel hartstikke bedankt voor het sturen van de foto's.

         

*Ook hebben we nieuws omtrent Kane. Kane is sinds vandaag verhuist. Hij is gaan wonen bij Kim, een collega van mij. Het is altijd lastig om deze beslissing te nemen maar het is beter zo. Biggy en Kane zijn water en vuur samen. En Luna is zijn dochter. Aangezien mijn katers in huis wonen is het dus niet altijd makkelijk. Om dus ruzie en verstandig te zijn moet je een keuze maken. Kane je blijft mijn knappe vent en zal je zeker komen opzoeken. Kane blijft gelukkig in Terneuzen wonen.

*24 mei 2011 zijn de eerste baby's van Fire geboren in onze cattery. Fire is al vader geworden maar dit zijn mijn eerste kittens van hem. Er zijn in totaal 4 kittens geboren. Helaas is het poesje dood geboren. De andere 3 kittens doen het geweldig goed. Bij KITTENS staan de foto's van hun.

*Vandaag 6 mei zijn we weer naar Ingrid Putcuyps geweest met onze katten. Kane is voor de 4 de maal negatief getest. Ook was Luna mee ( Kane zijn dochter) en haar eerst HCM test was ook negatief. Beide hebben een prachtig hartje. Ook was mijn moeder mee met 2 van haar katten. Heaven ( de moeder van Dee-Jay ) en Gamesh. Beide zijn ook negatief getest. Het was een hele reis door de warmte maar met de mooie resultaten van de hartjes weer helemaal gemaakt.

*Vandaag 13 februari weer naar een kattenshow geweest in Fijnaart. Het was weer een hele leuke dag met mooie keurrapporten en een paar podium plaatsten. Kane heeft zijn laatste CACIB punt gehaald dus hij is bij deze Int. Ch. Ook heeft Kane op het podium gestaan voor BIV en BIS. Neelah heeft haar tweede CACIB punt gehaald met een mooi keurrapport. Joy-ya heeft ook haar laatste CACIB gehaald en mag zich vanaf vandaag Int. Ch. noemen. Ook Joy-ya heeft deze dag 2 bekers gewonnen voor BIV en BIS. Fire heeft ook zijn laatste CAC gehaald dus is nu officieel Ch. Sweety was ook mee en had een heel mooi keurrapport gekregen. Wat een dag weer met zulke mooie resultaten. Het was geweldig om mee te mogen maken. Alleen Neelah moet nog 1 CACIB halen voor haar Int. Ch dus we zullen binnenkort eens kijken wanneer we met haar naar show gaan. Kane en Joy-ya zijn Int. Ch. en dat vind ik mooi zo.

*Brittenmiddag 19 maart 2011. Kijk hier voor meer info.

*Zondag 13 februari gaan we met Kane, Joy-ya en Neelah naar de show in Fijnaart. Alle 3 gaan ze voor hun CACIB. Ook gaat Brigitte mee met Fire en Sweety. We hopen weer op een gezellige dag. Natuurlijk het hele verslag als we geweest zijn......

*Vandaag 23 januari hebben we een hele leuke en geslaagde showdag gehad. Tja waar moet ik beginnen. Camellio heeft een mooi keurrapport gekregen en wat een hele verrassing was heeft hij ook op het podium gestaan voor BIS. Kane heeft zijn tweede CACIB gehaalt. Joy-ya heeft deze dag 2 x een CACIB gehaalt. Toen moest ze terug naar de keurruimte en daar stonden nog 5 andere hele mooie katten. Daar sta je dan met je hart in je keel. Wie zal het worden. En ja hoor toen mocht ik met haar naar het podium. Joy-ya heeft een BIS gehaalt. Neelah heeft dan nu echt haar derde CAC gehaalt en ook gelijk haar eerste CACIB. Dit aangezien je op deze show je kat 2 keer kon laten keuren. Toen mocht ook Neelah terug naar de keurruimte. Toen kreeg ik te horen dat onze Neelah werd gekozen voor BIS. Ook Fire was mee en hij heeft ook 2 x een CAC gehaald met een heel mooi keurrapport. Ook Fire heeft op het podium gestaan voor een speciale prijs. U kunt wel snappen dat deze dag dus heel heel heel geslaagd was voor onze katten. We zijn apetrots op hun dat ze weer zo lief waren en zich goed hebben laten keuren.

*Vandaag 21 januari 2011 is Joy-ya mee geweest naar Ingrid Putcuyps voor haar hertest van HCM. Blij om te horen dat ze weer negatief is getest met de opmerking een heel mooi hartje. Dus mocht Joy-ya krols worden dan mag ze gedekt worden door Fire.....

*Zondag 23 januari gaan we weer naar een kattenshow. Deze keer gaan we naar Lint in BelgiŽ. We nemen Kane, Neelah, Joy-ya en Camellio mee. Helaas moet Neelah weer voor haar 3 de CAC aangezien dat ik de vorige keer was vergeten dat ze haar titel al had gehaald bij die keurmeester. Ik had natuurlijk moeten laten bij tekeken maar helaas kwam ik er bij thuiskomst achter. Dus we hopen dat nu Neelah wel echt Ch gaat worden deze show. Voor Camellio gaat het zijn eerste show worden dus ben reuze benieuwd hoe hij het gaat vinden.

*Dit mooie mannetje komt half december bij ons wonen. Hij heet Camellio en is lilac van kleur. Nog een paar weken wachten en dan is hij bij ons thuis. Natuurlijk krijgt ook Camellio een eigen pagina maar voor nu even alleen deze mooie foto van hem.

*30-11-2010 de eerste sneeuw in Terneuzen. Ook de katten vonden het weer geweldig. Joy-ya heeft heel wat afgerend door de sneeuw, het was genieten om te zien. Hier komen een paar leuke foto's van Neelah, Luna en Joy-ya.
 

 

*De afgelopen dagen hebben we weer hele mooie foto's gekregen via de mail van de kittens van Joy-ya en Kane die geboren zijn op 06-05-2010. Ik heb ze op de site bij nakomelingen gezet maar ik laat ze ook hier even zien.


Why Not van Didero


What Else van Didero


Duncan MacLeod en Melanie van Didero


Willem en Ursula van Didero

*Zo we zijn weer terug van een hele leuke showdag. Veel leuke mensen gesproken en nieuwe mensen ontmoet. Ook was het voor de poezen een geslaagde dag. Kane heeft zijn eerste CACIB gehaald en is voorgedragen voor BIS. Helaas wat niet iedere keurmeester voor hem. Wel was de winnaar een hele mooie blauwe kater. Neelah heeft ook haar laatste CAC gehaald. Helaas bij thuiskomst kom ik er achter dat ze vandaag gekeurd is door de keurmeester die haar ook haar eerste CAC heeft gegeven. Stom van mij.....  Luna heeft ook een heel mooi keurrapport gekregen met een Ex 1. Er waren maar 2 choc tortie dus werd Luna vergeleken met een lilac creme poesje. Luna heeft deze gewonnen en heeft op het podium gestaan voor een BIV en ook is Luna voorgedragen voor BIS. Er waren veel mooie jonge poesjes in haar klasse dus een moeilijke keuze. De keuze was niet op haar gevallen maar op een andere poes. Ook Brigitte was mee met haar eigen gefokte poesje Diva. Ook zij heeft een heel mooi keurrapport gekregen en was ook voorgedragen voor een BIS. Dus Diva en Luna stonden nu als concurrent tegen elkaar. Was een leuke ervaring vandaag.


Kane in de keurruimte voor de BIS. Bedankt Kurt voor het maken van de foto

 

 

Cattery van Didero


Gezondheid


Nieuws   


Linken


Contact


Gastenboek